Φλώρινα - Προορισμός για όλες τις εποχές

Δελτία Τύπου

20.02.2015 - Τροποποίηση Κανονισμού Λειτουργίας Κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Φλώρινας

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας σε θέμα προ ημερήσιας διάταξης με ομόφωνη απόφασή του τροποποίησε και συμπλήρωσε τον Κανονισμό Λειτουργίας Κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Φλώρινας ως εξής:

Περισσότερα...

19.02.2015 - Απάντηση σε δημοσιεύματα, του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Φλώρινας κ. Αντώνη Σίπκα

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ
Απάντηση σε δημοσιεύματα, του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Φλώρινας κ. Αντώνη Σίπκα

Ύστερα από δημοσιεύματα που αφορούν σε παραχώρηση αιθουσών και βοηθητικού χώρου στον Α.Μ.Σ. Δόξα Κολχικής, σας εκθέτω τα παρακάτω για ενημέρωση της κοινής γνώμης:
1. Με εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, ύστερα από αίτηση του Συλλόγου «Δόξα»Κολχικής, το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας στη συνεδρίαση της 10ης Δεκεμβρίου 2014, επί είκοσι εννέα παρόντων Δημοτικών Συμβούλων, αποφάσισεομόφωνα-και με τη σύμφωνη γνώμη του Εκπροσώπου της Τοπικής Κοινότητας Κολχικής-να παραχωρήσει στο Σύλλογο δύο αίθουσες και έναν βοηθητικό χώρο από το Δημοτικό Σχολείο. Επισημαίνεται ότι στο ίδιο σχολείο ο Σύλλογος «Αργοναύτες» διαχειριζόταν και συνεχίζει να διαχειρίζεται την αίθουσα που χρησιμοποιείται ως λαογραφικό μουσείο.

Περισσότερα...

19.02.2015 - Απάντηση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Πολυποτάμου κ. Σαμπαλή Αθανάσιου σε καταγγελία

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Τ.Κ. ΠΟΛΥΠΟΤΑΜΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Απάντηση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Πολυποτάμου κ. Σαμπαλή Αθανάσιου σε καταγγελία του Τοπικού Συμβούλου κ. Στόικου Βασίλη.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας των όσων καταγγέλλει ο Τοπικός Σύμβουλος, σας γνωρίζω τα εξής:
Ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πολυποτάμου και στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της αμφίδρομης πληροφόρησης μεταξύ των μελών του Τοπικού Συμβουλίου και των συγχωριανών μου, αποφασίσαμε τη διενέργεια λαϊκής συνέλευσης για το 2015, στις 15/02/2015, ώρα 19:30, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Διοικητηρίου της Τοπικής μας Κοινότητας.
Για την ενημέρωση των συγχωριανών μας εκδόθηκε ανακοίνωση, η οποία ήταν αναρτημένη είκοσι μέρες πριν, και εστάλησαν γραπτές προσκλήσεις στον κάθε Τοπικό Σύμβουλο αλλά και στους φορείς του χωριού μας. Συνεπώς, όλοι γνώριζαν έγκαιρα τον τόπο και τον χρόνο της λαϊκής συνέλευσης.

 

Περισσότερα...

18.02.2015 - Eγκαίνια του νέου χώρου του Συλλόγου Ποντίων Αμμοχωρίου «Παναγία Σουμελά»

18022015 1ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα εγκαίνια του νέου χώρου του Συλλόγου Ποντίων Αμμοχωρίου «Παναγία Σουμελά» παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015.
Ο νέος χώρος του Συλλόγου, ο οποίος διαμορφώθηκε πρόσφατα,βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Αμμοχωρίου και αποτελεί την πρώτη στέγη του Συλλόγου.
Ο κ. Δήμαρχος ευχήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου να συνεχίσει το δημιουργικό του έργο, ενώ ανέφερε ότι ο Δήμος Φλώρινας θα συνεχίζει να στηρίζει κάθε τους προσπάθεια.

18.02.2015 - Ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου Φλώρινας

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ

Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 και την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 09:00 λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατούν στην περιοχή.
Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

17.02.2015 - Ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου Φλώρινας

Με απόφαση του δημάρχου Φλώρινας, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας, αύριο Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9:00πμ. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

11.02.2015 - Ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου Φλώρινας

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ

Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015 και την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 09:00 π.μ. λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατούν στην περιοχή.
Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

11.02.2015 - Επίσκεψη εκπροσώπων της Οργανωτικής Επιτροπής του RALLYGreeceOffroad στο Δήμαρχο Φλώρινας

11022015ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Δήμαρχο Φλώρινας, κ. Βοσκόπουλο Ιωάννη επισκέφθηκαν στο γραφείο του εκπρόσωποι της Οργανωτικής Επιτροπής του RALLYGreeceOffroad.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η συνδιοργάνωση του διεθνούς αγώνα αυτοκινήτων που φέτος, για δεύτερη φορά, θα πραγματοποιηθεί στη Φλώρινα στις 29, 30, 31 Μαΐου 2015.
Ο Δήμαρχος Φλώρινας έθεσε τον φετινό αγώνα υπό την αιγίδα του Δήμου Φλώρινας.
Κατά το διάστημα εκείνο, την πόλη μας θα επισκεφθούν πολυμελείς ομάδες αγωνιζομένων και οι εντυπώσεις από την περσινή διοργάνωση μας επιτρέπουν να ελπίζουμε και στην επιτυχία του φετινού αγώνα, ώστε να συνεχίσει να πραγματοποιείται στη Φλώρινα προβάλλοντας το φυσικό κάλλος και τη φιλοξενία των φορέων με τη συμμετοχή πολλών συμπολιτών μας.

10.02.2015 - Ανακοίνωση λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου Φλώρινας

school_close.gif

Σας ενημερώνουμε

μετά από απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας, ότι τα σχολεία της 1θμιας-2θμιας Εκπαίδευσης, την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015 ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝλόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου.  Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

09.02.2015 - Ανακοίνωση λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου Φλώρινας

school_close.gifΣας ενημερώνουμε

μετά από απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας, ότι τα σχολεία της 1θμιας-2θμιας Εκπαίδευσης, τη Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015 ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝλόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου.  Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

 

Καλως ήλθατε στο Δήμο μας


 

Ο Δήμος Φλώρινας βρίσκεται στο Βορειοδυτικό τμήμα της Ελλάδας και συνορεύει με τους Δήμους Πρεσπών, Καστοριάς, Αμυνταίου, Έδεσσας και Αλμωπίας.
Απέχει 571 χμ από την Αθήνα και 159 χμ από την Θεσσαλονίκη. Ο μόνιμος πληθυσμός του δήμου είναι 32.500 κάτοικοι και η έκτασή του καταλαμβάνει 150.634 στρέμματα.
Είναι το οικονομικό κέντρο και το εμπορικό σταυροδρόμι που συνδέει τη χώρα με την Π.Γ.Δ.Μ. και την Αλβανία. Είναι ένας αστικός Δήμος με γεωργοκτηνοτροφικά στοιχεία λόγω των οικισμών που τον αποτελούν.
Η παρουσία της Φλώρινας ιστορείται από το 2.000 π.Χ. ως Ηράκλεια Λυγκιστίδας, με βάση αρχαιότητες που βρέθηκαν στο λόφο του Αγίου Παντελεήμονα όπου βρίσκεται η αρχαία Φλώρινα που έχτισε το 352 π.Χ. ο Φίλιππος ο Β'. Στην αρχαιότητα η περιοχή ήταν γνωστή με την ονομασία «Λυγκηστίς» ή «Λύγκος».


  • eservices
    Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες
  • apofaseis
    Αποφάσεις

Δήμος Φλώρινας

Μεγάλου Αλεξάνδρου 97

Φλώρινα, ΤΚ 53100

Τηλ. Κέντρο 23853 51000